ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU

 
Har saknat den här tjejen så att hjärtat värker lately. Spelar ingen roll hur mycket jag älskar de hästar vi har i stallet nu; ingen, ingen, ingen kommer någonsin att ta Evitas plats. Hon var, och är, en once in a lifetime-häst och det är så avgrundslöst orättvist att hon mest troligt aldrig mer kommer att vara en del av min vardag, av mitt liv.
 
Varje morgon möts jag av arton par mörka ögon och lika många spetsade öron. Classicos rosa mule, Cornets busiga ögon och Colles lurviga ponnyöron får det förvisso att bubbla i magen på mig men ingenting, ingenting på denna jord går upp mot att mötas av världens minsta men snällaste ögon, längsta öron och fyrkantiga lilla mule när man öppnar stalldörren på morgonen. Att aldrig veta om de där långa öronen kommer att ligga slickade bakåt eller vara glatt spetsade, att i princip behöva fråga om det är okej att man stör. Evita är ett sto i ordets rätt bemärkelse, och varje ny dag med henne var full av överraskningar. Mina kära valacker här är förvisso underbara, men i jämförelse med henne blir de bara en grå massa. Jag har aldrig mött en personligare individ; häst som människa, och jag har aldrig tidigare upplevt kärlek - djup och passionerad - som den kärlek jag hyser för henne. Min bästa vän, min själsfrände och den som för alltid kommer att få mitt hjärta att hoppa över ett slag. Min Evita. Jag saknar dig så.

Skitdag

Alltså... Jag vet inte ens vad jag ska säga om den här dagen. Antingen så är det någon där uppe som vill ge mig en fet varning för att jag tänker fly landet i morgon, eller så är det kanske ett tecken på att det är lika bra att jag drar nu med detsamma... Har, liksom alla andra söndagar, jobbat ensam i dag vilket normalt sett är rätt skönt då jag kan lägga upp dagen precis som jag vill. Hade en massa julstädning i stallet att få färdigt samt att hästarna så klart skulle aktiveras, så det var en del att göra. 
 
Eländet började när jag red första hästen till utebanan då en lös hund kom springandes och attackerade hästen... Det är andra gången det händer mig sedan jag kom hit och jag blir så jävla förbannad; om du inte har kontroll på ditt vidriga lilla odjur - HA DET KOPPLAT!!!! Hur svårt ska det vara? Hästen jag satt på var dock snäll och efter att ha kastat sig åt sidan samt markerat mot hunden klarade vi oss båda med blotta förskräckelsen. 
 
Katastrof nummer två skedde när jag skulle byta uttag för vattenslangen (vi har en för enbart kallvatten och en där man kan välja) och glömmer att skruva av vattnet = får i princip hela Stilla Havet över mig. ISKALLT var bara förnamnet. För att värma mig gick jag upp till cafeterian för att ta en kopp kaffe. Tar en mugg, ställer den i kaffemaskinen och inväntar min himmelska drog... Tar ett par klunkar, känner någonting knastra mellan tänderna. Sväljer av ren reflex men spottar sedan. En spindel. Att säga att jag inte ville leva längre vore att undermåla min panik å det grövsta.
 
Dagens absoluta bottennapp kom dock då alla boxar var skurade och mockade samt alla hästar ridna/longerade och jag, vid femsnåret (då vi normalt sett slutar) bestämmer mig för att putsa fönstren... Ställer upp en stege och tar med mig hinken ut. Första boxen går bra och resultatet är glädjande. Efter att box två fått sina fönster skinande rena tar jag ett steg ner från stegen, men i stället för att få fotfäste vid stallplanen ställer jag mig på kanten av vattenhinken, ramlar baklänges och får hela underbenet omvridet. Det svartnar för ögonen av smärta och innan resten av kroppen hinner slå i marken hinner jag tänka att; "benet är av". Nu gick det lyckligtvis inte riktigt så illa, men smärtan är nog för att jag ska ha skäl att veta att jag inte kommer att sova många timmar i natt. Det gör helt enkelt för ont... Typiskt mig. När huvudvärken efter onsdagens hjärnskakning släppt något sånär händer så klart detta. Givetvis.
 
Hur som helst så bet jag ihop och putsade färdigt de där fönstren. Nu känns det som att jag kan lämna över ansvaret för stallet och hästarna på Simon i ett par veckor. Skoja... Har total ångest över att lämna mina små bebisar i sticket och har säkert hört mig för två miljoner gånger så att S har koll på allt. Haha... Ska bara vara i Sverige i åtta dagar och sedan kommer jag ju att kunna pussa på dem innan jag tar min lilla avstickare till Tyskland efter nyår, men ÄNDÅ!! Mammas älsklingar.
 
Just det... Vi fick hem vår nya springare i torsdags. Åkte till Werner (Muff) och plockade upp honom och nu är han alltså här sedan några dagar tillbaka. Sex år efter Contendro I och även om det blodet inte är någonting jag normalt sett uppskattar så verkar detta vara en modig och trevlig liten kille! Det bästa är dock att han är MÖRKBRUN!!!! och inte skimmel som resten av stallet, haha. Red honom lite i går och även om han var rätt spänd så fick jag en bra känsla!
 
Nuuuuu ska jag sova. Planet lämnar Züri vid halv sex på eftermiddagen i morgon men jag måste hinna packa, städa lägenheten samt städa bilen innan dess, så lika bra att sova tidigt. Ni får ha det så bra så kanske vi SES i Sverige, eller så hörs vi i alla fall där ifrån! Tschüüüsssssss zäme
 
 
Från Zürich i fredags... Julen är kind of a big deal här i Züri och på Hauptbahnhofstrasse går de varje år all in med pyntet. I år har man en hel stjärnhimmel; heeeeeeelt otroligt vackert.
 
 
Kollade gårdagens stora klass från Frankfurt med Conti i stallet. Han är så rolig, haha, stod på riktigt i tio minuter och bara stirrade på mobilskärmen! Nu vet han vad som kommer att krävas av honom om några år ;-)
 
 
I brist på egen fotograf...
 
 
Min fluffiga lilla (STORA) nallebjörn och hans ormtunga
 
 
Världens sötaste Nemo på prommis efter longe i dag

Wednesday

GOD KVÄLL. Ska alllllllldeles strax sova då jag är att likna vid någon som redan är död och begraven. Kan bero på att min lilla räserbil svängde in på uppfarten här hemma alldeles för långt efter midnatt i natt och för att jag jobbat non stop sedan 07... Åker till Sverige om bara några dagar och vill ha allt fint och fixat tills dess, med andra ord blir dagarna Långa med stort L för tillfället. Men, men, som Gunde Svan en gång skrek: Du får vila sen!
 
I dag är jag lite blåslagen... Red vår nya sjuåring för första gången och han är en sån där häst som blir jävligt pissed om man kräver lite av honom. En sån häst kan man handskas med på två sätt; antingen blir man förbannad och klappar till den eller så försöker man att aldrig gå över hästens gräns. Beroende på vart hästens häst går (jag har nämligen också en gräns för hur lat en häst får vara...) brukar jag nog alltid välja det senare alternativet, men då den här herren gick upp på bakbenen för minsta lilla försök till att rida honom mellan skänkel och hand hade jag inte mycket annat till val än att rappa till honom en gång. Resultat: rakt upp på bakbenen och hård hästnacke mot mjuk människonäsa.... Haha, min keps flög till China ungefär och jag ser ut som någon som blivit misshandlad... MEN jag vann fighten och han var faktiskt riktigt fin sen. MYCKET åsikter men ändå min typ av häst!
 
Red även Nemo, Blues och Colle, men större delen av dagen gick ändå åt till att julstäda stallet. Som sagt... Det är mycket som ska göras innan jag kan känna mig lugn inför min lilla julledighet! I morgon åker vi och hämtar ytterligare en ny häst. Känns riktigt kul att stallet börjar bli fullt nu, tar tusen gånger hellre ett par hästar "för mycket" än att ha det som när jag kom hit när vi bara hade två hästar...
 
I går var jag hos Nora efter jobbet, precis som varje tisdag ♥ (it's a good looking reason, hahahhahahahah) Alltid lika trevligt; filmmys, skitsnack, vin och världens bästa Peter som ställer sig och lagar mat + fixar glass till oss mitt i natten. Ibland älskar jag att vara (typ) enda groomen i stallet men samtidigt... Jag är SÅ avis på hur de har det varenda kväll. Tur för mig att räserfiaten älskar att åka dit så ofta den orkar.
 
Fick förresten tillbaka min mobil i dag. ÄNTLIGEN. Tog bara en månad mer än de där utlovade två veckorna. Posthelvete. All cred till Swisscom, though. Känns helt jävla magnifikt att inte längre behöva skriva på en trasig touchskärm, utan möjlighet till svenskt tangentbord, utan emojis och att behöva leva med jordens sämsta kamera samt högtalare. För er innebär detta så klart... BILDER! Inte i dag dock. Men i morgon. Eller nåt.
 
 

Svarisar

Om du bara fick rida en häst resten av livet, vem skulle du vilja rida då?
Bra fråga! Challe kommer ju alltid att vara the one and only för mig, är trots allt inte många hästar man kan rida i så många år som jag haft honom och fortfarande tycka att det är roligt att rida VARJE gång. Han kompenserar alla sina fysiska brister tusenfalt i ambition och jag tror faktiskt aldrig att jag suttit på en mer ambitiös häst... Dock är han ju dessvärre "lite" liten, så jag får väl säga Carioso som jag red för försäljning för några år sedan. Det är trots allt honom jag jämför varenda häst jag sitter på med och som jag någon gång hoppas att jag ska hitta en kopia av... 
 
Vilken är din favoritras?
Öh... Halvblod? Tråkigt svar men det bästa jag kan ge dig, haha. Har väl bäst erfarenheter av SWB, Holstein och SF, så får väl säga det om jag nu måste specificera. På ponnysidan Connemara!
 
Om du fick chansen att få en häst där du fick bestämma allt (ålder,ras,kön,färg etc) själv, vaad skulle det bli för häst då?
170-175 cm, valack, 7-10 år, mörkbrun med snopp och stjärn/bläs, långa ben, högrest, högt ansatt hals och lång nacke, långa öron, snälla ögon, tre bra gångarter (för en hopphäst), scope, försiktig, modig, orädd, mycket egen motor, ambitiös och gärna svenskfödd... Vart hittar jag denna?
 
Rider du med hjälm?
Oftast inte, nej.
 
Vad är din åsikt i hjälmfrågan?
Jag har varit hjälm-Hitler hela livet och detta gör mig kanske till den största hycklaren någonsin... Jag tycker egentligen att man SKA rida med hjälm. Det finns inte direkt någon ursäkt till att inte göra det. Dagens moderna hjälmar är så lätta och svala att man knappt märker att man har dem på huvudet. De har dessutom räddat livet på mig fler gånger än jag kan räkna till... Ändå rider jag utan. Men det är väl som man säger; "är ladan tom behövs inget tak"...
 
Vilka av dina svenska vänner här du fortfarande kontakt med?
Förutom Lovisa och Nora som bor här så är det väl Elin, Ellen, Fanny, Philip, Lovisa och Maria som jag har hyfsad kontakt med. Eller det är i alla fall de som jag hänger med i deras liv och de i mitt så att säga... Haha. Är verkligen urusel på att hålla kontakten med folk hemma.
 
När tänker du flytta tillbaka till Sverige?
Helt ärligt så har jag inte en aning. Sverige lockar verkligen inte ALLS. Det Sverige jag växte upp i finns tyvärr inte längre och dagens Sverige är ingenting jag känner att jag behöver i mitt liv. Någon gång kanske jag kommer tillbaka men jag hoppas av hela mitt hjärta att ödets lott faller sig så att jag stannar utomlands för gott... Sorgligt men sant.
 
Kallar du Sverige eller Schweiz för hemma?
Kallar båda för hemma men Sverige är trots allt mitt HEMland.
 
Skulle du kunna tänka dig att stanna i Schweiz för alltid om du ex träffar en kille där?
Absolut. Skulle kunna tänka mig att stanna här även utan kille, haha.
 
Vad tycker du attdu tappat mest med ridningen sen du slutade och ha nu börjat? Igen?
Styrkan framför allt. Vet inte om min sits alltid varit så urusel som den är i nuläget eller om jag bara blivit mer självmedveten men har ett jävla sjå med att komma ner i sadeln utan att bli stel och spänd. Sedan tycker jag att jag tappat lite av min förmåga att koncentrera mig fler än en sak samtigt. Exempel: positionen i sadeln OCH att se en distans till hinder.
 
Vad är största skillnaden mellan ditt nuvarande jobb och ditt gamla?
Att jag inte har en psykopat till chef, först och främst. Fem/åtta hästar i stället för 20. En ryttare i stället för två. Kortare dagar. Dubbelt så hög lön. Det är väl det...
 
Hur länge har du ridit? 
Började på ridskola när jag var fem så sett i från det har jag ridit i 18 år. Red lite innan det också, och har ju som bekant haft ett låångt uppehåll (även om jag ridit Challe) efter min olycka, men i 18 år har jag varit omkring hästar mer eller mindre regelbundet i alla fall.

Vad är din största dröm med hästarna? 
Att åka på de allra största tävlingarna och att få se världen ihop med mina fina fyrbenta vänner!

Vad gör du när du inte är i stallet? 
Åker till Nora vilket tar 40 minuter eller 1,5 h beroende på hur mycket kö det är, slår mig ner i soffan där och dricker vin + snackar skit! Kör sedan samma underbara väg hem runt 23 eller 05 beroende på om jag bestämt mig för att sova över eller ej. Annars typ... Läser, skriver, kollar film, försöker få diverse hockeystreamer att fungera med varierande resultat, stökar ner min lägenhet, åker till Ikea, strosar omkring i Zürich... Och så.

Vad är det värsta du sett på tävling? 
Vet inte riktigt? Ca 75% av starterna i 1 m avd. A? För tyvärr är det ju så... Folk klagar på toppsporten och hur "hårt" hästarna behandlas men i själva verket är det deras egna stackars kamikaze-hästar som det är mest synd om.

Vad gör dig arg respektive glad i stallet? 
Glad: mina hästar (nästan alltid, i alla fall), när allt bara FUNKAR (i ridningen eller vad som helst), första 10 minuterna när man klipper och inte har hunnit få små sticksiga hårstrån innanför kläderna, att tävlingspacka, när jag är helt ensam i stallet om kvällarna
Arg: människor som släpper sina hästar lösa i ridhuset och lämnar dem där när jag ska rida, folk som lägger sig i hur jag hanterar mina hästar, varje gång Cornet förstör någonting (hela tiden dvs)

Beskriv dig själv som hästmänniska med tre ord? 
Ambitiös, nördig och HÄSTÄLSKARE.

Drömoutfit (tävling) nu vs när du red ponny? 
Hahhahaha. Rolig fråga.
Ponny: Röda Tretorn-stövlar, svart JW-hjälm, svart KL-kavaj med röd krage, rött Scapa-set, pullarnosgrimma, 5-punktsförbygel med ludd, Veredus-skydd, blingbling-pannband, röda freejump-stigbyglar.
Nu: Svarta Parlanti-stövlar, marinblå Samshield-hjälm, marinblå Manfredi-kavaj med ljusblå krage, diskret marinblått schabrak utan kantband (förslagsvis Equiline) med matchande luva, vanligt aachenträns med mönstersöm, vanlig martingal, Veredus-skydd, KANSKE ett diskret blingat pannband, Amerigos lättviktsstigbyglar.

Utrustning du aldrig skulle använda? 
Röda/rosa/lila ridbyxor, schabrak i skrikiga färger, allting från PS of Sweden, Uvex-hjälm, saker med paljetter på, Equiline-sadeln, plastsadlar... Listan kan göras lång.
 
Dina bästa köp i hästutrustningsväg? 
JW-hjälm, Veredus-skydd, KL-väst, Ariat-skor, Schockemöhle-träns samt Christina Sport-ridbyxor är produkter jag skulle rekommendera till vem som helst, när som helst. Challes första uppsättning Veredus-skydd är från 2008, de har han numera hemma och de är still going strong... Bara en sån sak.

Världens bästa hopphäst enligt dig? 
Då får jag svara Nino, men jag är ju lite partisk, så... Finns många fina, älskar bland andra Voyeur, PSG Future, Fit For Fun, Hello Sanctos (svårt att säga att han INTE är världens bästa i nuläget), men en bra dag väljer jag Nino över alla andra.

Vad rids era hästar på för bett? 
Nemo, Cornet, Tussi, Lord och Classico rids på vanligt tvådelat, Floyd och Blues på tredelat och Colorado på tvådelat pelham.

Någon svensk ung ryttare som du tror mycket på i framtiden? (förutom Douglas, Alex, Angelica)
Steffi Holmén, Jonna Ekberg och Karin Martinsen :)
 
Ska du på ghs iår??
Är förhoppningsvis i Oliva då så nopeeeeee. Första gången sen 1998 som jag missar GHS... So sad.
 

Om du var som Captain Tourettes och hade smeknamn på folk i bloggen... Vilka skulle vi då läsa om?
ROLIG FRÅGA!! Haha... Det skulle väl i så fall vara "Drama Queen", "Mr Hatar Alla", "Prinsessan", "Feta Valrossen", "The Small Devil", "Mr Logisch", "Den Lilla Lesbiska", "Den Handikappade Lesbiska", "Slovakiske Hemmafrun", "Baconhoran", "Super Mario", "Drama Queens Lilla Barn", "Foxy Fux", "Min Stora Kärlek 2", "Knäppa Tanten", "Mitt Lilla Barn", "Den Trogne", "Se Men Inte Röra", "Pappan", "Seriefiguren", "Kroaten", "Lilla Antares-killen" osv...

Frågestund och sånt

Lång dag. Vi fick hem en ny häst i dag, en sjuåring efter Lord Z (gråter...har so far aldrig träffat en Lord-unge jag faktiskt gillar (((Johanna, jag har inte träffat Flex!!)))), den har gjort lite sjuårsklasser internationellt och ser fin ut, Simon gillar den, så förhoppningsvis blir det bra. Till nästa år har vi med andra ord två sexåringar, en sjuåring och en åttaåring, samt att vi har ytterligare en blivande sjuåring på väg in. Inte allt för dåligt ändå, även om hela stallet så klart hade kunnat få vara fullt av färdiga GP-hästar... ;-)
 
När Simon var iväg och hämtade hem De Lord som hästen heter fick jag ta mitt sargade knä (har ramlat i trappan + blivit sparkad) och trimma två hästar. Båda två hade tagit det lite lugnt i ett par dagar så första halvan av passen gick mest åt att få dem att göra av med energi utan att tappa sin stackars ryttare, men andra halvan av passen var bra på båda två. Duktiga monster.
 
Red sedan ut på mitt hjärtegull Classico med Simon och Blues. Var så stolt över min lilla bebis som hade alla fyra hovar i marken trots att 1. han också tagit det lugnt i två dagar och 2. vi mötte en rådjursflock och en stor skogsmaskin. Världens bästa lilla Classeman!
 
Nu sitter jag och kollar på Top 10-finalen från Genève. Känns sjukt att det redan gått ett år sedan vi var där och såg Steve komma trea med Paille... Tiden går fort när man har kul, antar jag. I år är Steve inte med och det är inte någon annan schweizare (eller svensk, för den delen) heller så jag håller mina tummar för Bertram och Scott! Egentligen håller jag väl tummarna för nästan hela gänget, så otroligt bra ryttare och hästar hela högen.
 
Och gällande rubriken... Har ni några frågor är det bara att fråga på! Lovar att svara på allt (nåväl...nästan i alla fall). Konstigt nog ökar besöksstatistiken för varje dag så ett par nya borde ni i alla fall vara som hittat hit, är det någonting ni undrar över - vad som helst - tycker jag att ni ska plita ner en kommentar. Tscüüüsssss!
 

December 10

Tionde december och 21 ynka dagar kvar på året. 2015 har varit ett speciellt år för mig. På sätt och vis är väl alla år speciella på sina egna sätt, men faktum är ändå att nog alla har en del år som man knappt minns. 2012 och 2013 är som två utrivna sidor ur en bok för mig. Minns inte ett skit. Minns inte större delen av 2014 heller, för den delen. Visst finns det segment man minns, studenten till exempel, men på det stora hela känns det som två förlorade år. 
 
Jag lovar att, som vanligt, återkomma med en årssummering när det börjar vankas nyår, men tills dess får ni nöja er med grå decemberuppdatering. Dagen till ära har jag varit ledig. Sov till tio!!!!!!! och spenderade resten av förmiddagen på att se The Martian (som var grym, SE DEN!) och efter det snodde jag en häst från Simon och tog en tur i skogen. Tror att de flesta som känner mig från Sverige höjer på ögonbrynen när jag härmed bekänner att jag högst frivilligt rider ut... Med tanke på att det i princip var det värsta jag visste under många år, haha. Nu sitter jag och tittar på livesändningen från dagens stora klass i Geneve; det kan aldrig bli för mycket häst!
 
Nu till lite punkter från veckan som gått...
 
# Swisscom/Posten har som jag nog tidigare nämnt slarvat bort min telefon. Helt sjukt, egentligen. Lämnade in den i slutet av oktober då jag gjort sönder laddningsuttaget. Skulle få tillbaka den två veckor senare. Lyckades göra sönder min första reservlur och missade antagligen ett "hej! din telefon är klar"-sms från Swisscom pga detta. Åkte dit när det gått fyra veckor. De sa att de skickat den till mig, men jag hade inte fått nån avi från Posten. Åkte till Posten. Blev utskälld av en arg kvinna som sa att det var mitt eget/Swisscoms fel. Ringde Swisscom. Igen. "Telefonen är hos Posten, de har inte returnerat den hit". Ringde Posten. Igen. "Vi har ingen telefon här". Ringde Swisscom. Igen. Den här gången skulle de kontakta Posten och förhoppningsvis löser det sig SNARAST, annars vet jag inte vad jag gör. Är så förbannat jävla dödsless på att ha en reservtelefon med defekt touchfunktion...
 
# De har gjort det igen...
 
 
# Folk frågar mig vad jag önskar mig i julklapp och då jag inte orkar vara kreativ nog (eller så har jag bara blivit gammal) att göra en önskelista så kommer ett gäng tips här...

- BÖCKER (läser typ allt utom svenska deckarförfattare samt allt som kan klassas under epitetet Politisk Korrekthet/Vänsterpopulism/dyl *kräks i munnen*) 
- Vinylspelare (en SNYGG retrovariant från Crosley vore att föredra)
- Vinylskivor (jag hoppas att ni har ett hum om vad jag lyssnar på...)
- Snygga artprints (gärna ett grafiskt skyline-print på Pittsburgh)
- Konsertbiljetter (Libertines och Noel Gallagher spelar i Zürich i vår, hint hint)
- Ridbyxor (går åt i mängder, föredrar allt som inte är rött/rosa/lila och gärna från Animo, Alessandro Albanese, Christina Sport eller Equiline)
- Tavla från Art by Christine 
- Halsband med stjärna (stygg häst förstörde mitt i Österrike)
- Stallkepsar (GPA, Kingsland, Cavalleria Toscana... You name it)
- Bruna Ariat Devon Pro-skor
- Bluetooth-högtalare med FETT ljud
- Stooooooora temuggar
- Netflix och FEI TV
- Vinterjacka att ha utanför stallet (Woolrich har en jättefin rosa dunparka..)
 
#

Fredag and not in love

Grüezi zäme! Är inne på lite lunchbreak och hinner inte sova pga var så seg med sista hästen = bloggtime. Är trött som en jag vet inte vad (kan bero på att jag var hemma okristligt sent i natt...) och för första gången på länge bara längtar jag över att den här jobbdagen ska ta slut... Haha. Nåväl, vi är klara med nästan alla hästarna, så det är mest lite stallgöra som ska göras innan jag äntligen får krypa ner i min varma säng igen.
 
I förrgår fyllde jag 23. Sjukt, ändå. När jag var liten lekte jag alltid att mina Barbie-dockor var 14 för då "var man vuxen". Vill minnas att det var en tjej i stallet som jag såg upp till som var 14, och hon var tydligen väldigt vuxen... Personligen får jag ändå säga att jag vuxit enormt mycket det senaste året, men jag är fortfarande och kommer nog alltid att vara gravt omogen på vissa punkter... För att citera min kära granne: "Nu vet jag exakt hur det är att vara tonårsförälder" ang. att leva i samma hus som mig. Haha. 
 
På min födelsedag gjorde jag inget särskilt, firade den med restaurangbesök i går i stället. Ska nog fira den i kväll också... Om jag orkar. Hann även med julmarknaden i Zürich samt Ikea i går, så nu är läggan julpyntad och fin. Ska visa bilder så fort jag får tillbaka min mobil som Swisscom/Posten varit så snälla och slarvat bort...
 
I övrigt finns inte jättemycket att säga om livet. Vi var i Buchs och träningshoppade i tisdags; hela maffian skötte sig bra. Vi har fått en ny häst; ett sexårigt sto efter Arioso du Theillet. Lika glad som jag var över att få mitt första sto, lika ledsen var jag över att få min hundrafemtioelfte skimmel till samlingen... Colorado, som Simon i princip skänkt till mig efter sin olycka, är mest troligt såld. Jättebra för honom, jättedåligt för mig. Speciellt efter i dag när vi för första gången fick igenom galopparbetet så pass att jag inte hade 700 kg häst i handen och faktiskt kunde ha honom helt rund och låg i stället för i fullt sken och med näsan rakt fram!
 
Om jag inte redan berättat det så kommer jag hem till Sverige över jul. Har två veckor semester och tänkte spendera i alla fall en av dem i mitt inte alltid så kära modersland. Var ju inte hemma alls över jul/nyår i fjol, så det ska ändå bli skönt... Jag är ju trots allt en sucker för allt vad julen innebär.

Nu ska jag ut och borsta hest. Auf widedersehen!
 
 
Saknad liten Dubi som jag ska passa i ett par dagar efter nyår!