Årssummering 2016 del 4/4

Vad gjorde oktober speciellt?
Jobbade vidare på Springfield och började snabbt känna mig hemma i Sverige igen. Det var en månad full av nationella tävlingar för vår del, med start i Flyinge där vi hade hästar placerade i nästan varje klass. Veckan därpå var det återigen Flyinge som stod på schemat, för min del mitt första Breeders Trophy. Alla våra tre småtjejer tog sig till final och Quintendra blev tvåa bland sexåringarna, medan Lucky Lisa tog sig till Scandinavium med en placering i Lövsta Future Challenge. Otroligt kul!
 
 
Veckan efter Breeders åkte vi till Billdal med tre hästar. Billdal är ju nästan hemmaplan för min del och således hade jag en del kära besök vilket var KUL. Hoppas att ni vet hur uppskattade ni är när ni kommer och hälsar på på tävlingarna runt om i Sverige. Billdal var i övrigt en skittävling för vår del med enda höjdpunkt att Berdina fick GP-debutera och att Cordalis tog en speedseger. 
 
 
Sist men inte minst gjorde vi Elmia vilket lätt var topp-2 på hela året. Hade med mig sex hästar och min kära kollega tillika roomie och soulmate Izabelle som hjälpreda. Arenatävlingstidiga morgnar, ysskyla och trasig värmepump i lastbilen till trots hade vi en svinkul vecka som tappades av att Cordalis tog en sjätteplats i Volkswagen-GP:n. FANTASTISK tävling!!
 
 
Vad gjorde du i november? 
Snön kom. Jävlar i helvete vad den kom. Vi var totalt insnöade då Linderöd tycks vara Skånes snöigaste håla, och Springfield dess högsta punkt. Var på HOCKEY för första gången på år och dagar. Förvisso var det Skånederby men det var kul, ändå. Nico gjorde det som kom att bli hans sista F1-race och han vann hela skiten. När han passerade mållinjen red Alex över startlinjen på en tävling och jag stod och storgrät (av glädje) med filmkameran i högsta hugg.
 
 
Sagda tävling var den tävling som konkurrerar med Elmia om titeln som årets bästa. Sweden International Horse Show i Friends Arena. Det största jag gjort so far och en riktig jävla lyxweekend med två hästar och hotellboende. Hästarna presterade över förväntan; blott 7-åriga Matina hoppade super och Cordalis var helt otrolig med en fyrafelsrunda i den största Grand Prixen han gjort, toppad med en tredjeplats i Masters bara timmar senare. Min lilla fighter!
 
 
Hur var december?
Jag fyllde 24. Fy fan. 13 år av åldersnoja. Izabelle slutade och det var så klart JÄTTEdeppigt. Efter att ha levt basically PÅ varandra i tre månaders tid kändes det otroligt jobbigt att vara helt ensam. 
 
Vi åkte hur som haver till Holland andra veckan i december med tre hästar. Ganska mycket stolpe ut hela helgen; på vägen dit hade vi ett smärre motorhaveri, sedan funkade inte värmen i lastbilen och två av tre hästar hade kanske inte riktigt sitt livs vecka. Året sista tävling var till ända och det var dags för juluppehåll...
 
För egen del innebar detta fyra dagars julledigt hemma i Alingsås. Så. Jävla. Skönt. Hade saknat alla där hemma något fruktansvärt och som den juljunkie jag är var det så klart guld. Det var inte så längesedan jag skrev om julen här på bloggen så jag ska inte bli för ingående, men det var fyra fantastiska dagar whatsoever! Som alltid när man är hemma i Såsen.
 
Okej... Ett par årets bästa!
 
Låt? SVÅRT. Känns verkligen inte som att det släpptes någon bra musik förra året. Faktum är att inget av mina favoritband/-musiker släppte något värt att nämna... Men, typ... Kungs vs Cookin' On 3 Burgers This girl ÄR belgisk sommar för mig och älsklings-Shawn Mendes Treat you better gör väl ingen olycklig, direkt. 
 
Film? Av de som släpptes under året (annars är det så klart Perks...) så får jag säga att det är dött lopp mellan Triers Louder than bombs (bra titel!), Lonergans Manchester by the sea, Larrains Jackie och Villeneuves Arrival.

Ännu en dag i livet

Tja, bloggen. Här ligger jag och har inte ett skit att göra. Inte allt för ovanligt men så är det när man jobbar med hästar. För tillfället är vi dessutom lite underbemannade vilket leder till lite högre belastning på oss andra. Jobbigt, men inte oövervinnerligt. Jag gillar mitt jobb och snart drar tävlingssäsongen ÄNTLIGEN i gång.  Jag klagar inte.
 
I min tristess och ensamhet har jag börjat lyssna igenom gamla poddar. Har man ingen fungerande dator och således inte kan kolla serier får man lyssna podd. Inte mig emot. För tillfället är det LA-favoriten Veckans Bläcka som snurrar. Tror att jag tipsat om den förr men tänker göra det igen. Lagom lättsamt, lagom vettigt och alldeles förträffligt inspirerande. Se så, lyssna ni med!
 
Dagen i dag har ägnats åt jobb och gym. Vi fick snöstorm d e l u x e här på eftermiddagen och jag var lite osäker på om jag och lilla Volvo skulle klara oss in till gymmet, men tack vare idogt Top Gear tittande kunde jag ratta oss både dit och hem på ett någorlunda säkert sätt. 
 
Gymmet, ja. Man har ju nästan gått och blivit hälsosam så här på ålderns höst (skoja). Har inte alls med något jävla nyårslöfte att göra, däremot med en total livrädsla för nya, blödande magsår. Farbror doktorn sa att jag måste börja äta bra och regelbundet och således byttes chips och risgrynsgröt mot matcha och chia. Energin kom som en ren bonus och tack vare den har jag faktiskt haft lite ork på kvällarna. Kul, I guess. 
 
Förra veckan var syrran här vilket var SÅ kul. Vi hade några riktigt mysiga dagar och hon lyckades bli älskad av allt och alla här, inklusive mig, så klart. Vart riktigt tomt när hon tåg tåget hem igen. 
 
Annars är det väl inte så mycket nytt. Caps går som tåget, Färjestad gör det inte och det återstår 74 dagar tills de där V6:orna rosslar igång borta i Australien. Livet kunde definitivt vara mer fartfyllt men det är som det är. Det är trots allt januari. Då får man inte ha allt för höga krav.
 
Ha de!
 
P.S. Ja, jag SKA lägga upp sista delen av årssummeringen. Snart. D.S.

Årssummering 2016 del 3/4

Vad gjorde du i juli?
Jobbade fortsatt på Stephex. Mådde rätt kasst i början av månaden men bättre mot slutet. Gjorde sista veckan i Knokke vilket va skitkul. Vi hade med oss sex hästar så det var långa dagar och mycket att göra men det är också det bästa jag vet. Det var Spa-time i F1-världen och det var väl antagligen årets roligaste race. 
 
 
Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2016?
Knokke var skitkul, verkligen skitkul. Annars var det väl kanske Spa, dubbla trippar till Holland och hela OS med allt som hörde det till. Drack ingenting under juli och augusti så allt för många festminnen finns det dock inte från den här tiden.
 
Var augusti en bra månad?
Det var det! Juni och juli var helt ärligt ganska tuffa för min del men i augusti släppte det rätt ordentligt. Hade kul på jobbet och trivdes bra med livet, men sa upp mig i slutet av månaden. Dels för att jag saknade tävlingarna, dels för att jag hade haft väldigt mycket hemlängtan den sista tiden.
 
 
Hände det någonting speciellt i september?
September var nog kanske årets bästa månad för min del. Det startade med en riktig smällkaramell i form av Stephex Masters. Hur kul som helst! Party om kvällarna och jobb om dagarna fick avsluta min sejour på Stephex innan jag åkte direkt till Bonheiden för att göra tävlingsdebut med mitt nya team. Från Bonheiden åkte vi vidare till tyska Donaueschingen och därefter hem till Sverige och min nya bas. 
 
 
Var sommaren 2016 bättre eller sämre än sommaren 2015?
Svårt. Likvärdig, skulle jag nog säga. Förra sommaren var nog jämnare man hade inte lika höga toppar som den här sommaren, som i sin tur i stället bjöd på djupare dalar.
 
Vilken låt var sommaren 2016s hymn?
Definitivt This Girl med Kungs vs Cookin' On 3 Burgers)! Den låten kommer alltid att påminna mig om tiden i Belgien.

Årssummering 2016 del 2/4

Vad var bäst respektive sämst i april?
Bäst var att jag tog mitt pick och pack och efter 1,5 år lämnade Schweiz för Belgien. Stephex Stables blev min destination och det för att jag verkligen ville uppleva hur det var att jobba på ett stort internationellt stall och få lära mig av de bästa. Och det fick jag. Det jag lärde mig under mitt knappa halvår i Belgien värderar jag högre än all den kunskap jag fick under åren i Schweiz. Detta var helt enkelt en helt ny nivå. Sämst... Jag vet inte. Jag trivs alltid väldigt bra just efter att jag flyttat.
 
 
Vad gjorde du i maj?
I maj... Livet flöt på och sommaren kom till Belgien. Jag var väl inte överdrivet imponerad av landet efter att ha levt i sinnessjukt vackra Schweiz, men jag trivdes. Det var kul att jobba på ett stort ställe med massor av folk. Hästar kom och gick, jag hade kul på jobbet och efter, lärde mig massor och lärde känna en massa nya fina människor. 
 
Vilka umgicks du mest med under försommaren?
Under hela min tid på Stephex umgicks jag mest med Isa och Nina, två tjejer som jag lärde känna där och som jag fortfarande ser som två av mina bästa vänner!
 
 
Vad gjorde du under sommarens första månad - juni?
Framför allt blev jag mer och mer förälskad i jordens finaste lilla fransman; Salto! Tror att han kom till oss i slutet av juni men det var här någonstans jag blev helt såld. Saknaden efter Cornet hade lagt sig någorlunda och jag vågade släppa en ny, fyrbent kärlek riktigt nära. 
 
I slutet av juni började jag bli dålig igen. Det är så lite som krävs för att jag ska bli mörk i sinnet och börja dra mig undan allt som egentligen är kul, vilket så klart leder till att jag blir än mer nere. Hade fruktansvärd hemlängtan och varje sekund utanför jobbet var en plåga.
 
 
Vilken musik associerar du till den här tiden?
Hmm. Har en helt egen Belgien-spellista med all musik jag lyssnade på där. Jag och Isa slogs väl i princip om kontrollen över högtalarna men allt eftersom började vi båda (mest jag...) mjukna för varandras stilar, haha. I början av sommaren var den mycket Casanova (Palm Trees), Girls Like (Tinie Tempah ft Zara Larsson) och så klart I took a pill in Ibiza (Mike Posner) som snurrade. Could you tell att min musiksmak blev skapligt mainstream och radioifierad under tiden i Belgien?