Straight outta Lummen

Hej och förlåååååååååt. Har ju utlovat bättre uppdatering ca en miljon gånger redan men det verkar inte bli bättre. Grejen är den att när man jobbar med hästar blir man inte bara fysiskt slut utan även psykiskt, så när jag kommer hem efter jobbet vill jag enbart ägna mig åt saker som tar upp så lite plats som möjligt i min tankeverksamhet; dvs KOLLA på saker (film, sport, serier etc) som inte kräver något eget tänkande. Därav blir både blogg och övrigt skrivande, samt läsande, lidande. Tyvärr.
 
Är nu inne på min tredje vecka här på Stephex och jag trivs fortfarande. Var på förhand lite osäker på hur jag skulle fixa att jobba med såpass mycket andra människor då jag, som någon uttryckte det, är "painfully shy" och lätt blir lite osäker och drar mig undan när jag träffar mycket nya människor på en och samma gång. Visst, det har varit lite jobbigt och är fortfarande det men det mesta funkar och framför allt gillar jag alla i vårt team vilket gör mycket.
 
I veckan har vi varit i Lummen på vårtouren där. Hade någorlunda tur med vädret och hade dessutom turen att få stå i ridhusstallet = inte så mycket lera för oss som för alla andra. Vi var där med sju hästar så både jag och Sofie, Jonnas showgroom var med vilket passade mig superbra. Sjukt vad mycket man lär sig av att jobba med människor som är ca 1000x bättre än en själv. Vill bara lära mig ALLT på en och samma gång men hjärnan blir nästan lite överhettad av all information, haha...
 
Bäst av allt med Lummen var att mitt gamla team var där. Kan inte med ord beskriva hur glad jag var att få krama Cornet efter två veckor (känns som år...) utan honom. Blev även en drink eller tio med Wiebke som är Simons nya groom; så glad att mina bebisar fått en sån bra ny tjänare. Kul att träffa Simon också och resten behöver vi ju inte prata om... Haha (//throwing shade).
 
Åkte hem i går för att jobba på hemmaplan och i dag har jag varit ledig vilket var väldigt skönt... Vaknade dock vid sju för att se Kinas GP som kung Nico vann, men efter det sov jag till 14... Hehe. Var ju faktiskt uppe och såg Caps andra segermatch mot Flyers så jag hade lite sömn att ta igen! Resten av dagen har spenderats i sängen, beställde till och med hemkörning av pizza och Ben & Jerry's för att slippa röra på mig. Höjden av lathet men jag ÄLSKAR'T.
 
Nu ska jag se Straight Outta Compton tio år efter alla andra och sedan blir det natten, nya tag i morgon! Vi hörs när vi hörsssss.
 
 
Lovade mig själv att inte ha någon speciell favorit här men HUR SKULLE JAG KUNNA MOTSTÅ DENNA? Och till skillnad från mina tidigare jobbfavvisar, Evita och Cornet aka djävularna, är Dolitaire som hon heter världens mildaste och snällaste lilla tjej haha
 
 
Inomhusstall i mitt hjärta
 
 
Kärt återseende av mannen i mitt liv <3
 
 
Nugget
 
 
Världens sötaste Doli
 
 
^Heaven is a place on earth
 
 
Mr hattrick

Belgium

...Och här är vi nu. Belgien, Bryssel och Stephex Stables. En vecka har gått sedan jag gjorde min första dag här och även om intrycken varit och är för många för att rymmas i en text som denna tänkte jag ändå försöka sammanfatta veckan, händelser och känslor, så gott det går.
 
Första april kramade jag alla som var värda att krama hej då på gamla jobbet och flög sedan mot nordligare breddgrader. Tack vare lågt stående varelser som går under benämningen terrorister blev det en avstickare till Amsterdam innan jag via tåg kunde ta mig till Bryssel. Inte mig emot då Schipol nog är min favoritflygplats i Europa. 
 
Var på plats framåt kvällen, insåg vilken ynnest det har varit att få leva i ett så otroligt vackert land som Schweiz. Belgien är... Inte lika bildskönt, så att säga. Anläggningen är dock helt otrolig; rött tegel och stora gräshagar innanför rejäla trästaket så långt ögat når. Började jobba redan dagen efter och även om det är MYCKET mer att hålla reda på än förra jobbet trivs jag ändå redan som fisken i vattnet. Även om jag så klart trivts med att jobba i mindre team ska det bli kul att för en gångs skull ha lite folk omkring sig. 
 
Gällande boende så var det först meningen att jag skulle få en lägenhet i stallet, men då det inte fanns någonting ledigt för stunden har jag fått dela ett hus ~fem minuters gångväg från stallet med en av hemmaryttarna. Efter att jag insett hur skönt det är att för en gångs skull inte bo på jobbet har jag bestämt mig för att stanna här i stället för att ta en av lägenheterna. Det är inte lika fancy pancy som min förra lägenhet, men det är mysigt och framför allt, som sagt, skönt att kunna "komma ifrån" jobbet ibland.
 
Här på Stephex jobbar man i team om (oftast) fyra, så även om det är många som jobbar i stallet blir det ändå inte så rörigt eftersom alla har sitt. Halva vårt team är nu i väg i Lanaken och tävlar där, jag körde dit två hästar i torsdags men åkte hem igen framåt småtimmarna efter att ha återförenats med Jenni som var där på frilansuppdrag. Så kul!! Sedan dess har jag lyckats dra på mig magsjukan från helvetet och har legat däckad sedan dess... KUL! Minns inte när jag senast hade magsjuka, men självklart ska det slå till när man är ny på jobbet och dessutom inte full styrka i stallet... 
 
Nu dör min dator när som helst och jag orkar inte leta fram laddaren, så ni får ha det så bra och så hörs vi när vi hörs!