No title for a no lifer

Hej! Livet har, milt uttryckt, varit en smula upp och ner de senaste veckorna. Varken kan eller vill gå in på varendaste liten detalj; men det har varit stökigt (och då inte bara i min lägenhet..), så mycket kan jag säga. Utöver allt det där stöket som varit har det egentligen inte hänt särskilt mycket. I onsdags var vi (jag fick med mig Lovisa och Pascal!!!!!) på poolparty hos Lucas och hans bror vilket var jättekul... Tills jag slutar minnas, men jag hoppas och tror att jag hade kul efter det också. 
 
Annars... Inte mycket, som sagt. Inga tävlingar, inget annat värt att berätta. Var inne i Solothurn en dag och shoppade lite nödvändigheter, men det är också allt jag gjort. I övrigt är det bara jobb, jobb, lite mer jobb och så en väldans massa tankar om framtiden på det. Men det får vi ta en annan gång.
 
Tills dess... HA D!
 
 
Poser loser
 
 
Monday flowers
 
 
Evita aka the cow with the sore nose
 
 
Elton loves me
 
 
Swedish mafia
 
 
Amen
 
* * * * *
 
***Lately quite a lot of my friends and other people who are not fluent in swedish has been asking me to start blogging in english (or german, but since I still don't speak german I think I should stay with the english, haha), and well... I'll give it a try, or at least for some posts. Actually I've been thinking about doing this for a while now, but since my english is not PERFECT and some people (read: swedish people) has a way of comment literally everything that isn't perfect about foreign languages I always was to scared to give it a try. So please be nice, I know that my english aren't perfect, but really... It's not my first language so it's not supposed to be ;-) And as for you swedish idiots that literally search for others mistakes... Please get a life AND STOP READING THE ENGLISH PART OF THE POSTS SINCE IT'S BASICALLY THE SAME TEXT AS IN THE SWEDISH PART AND I HOPE THAT YOU ARE NOT THAT STUPID THAT YOU NEED TO READ SOMETHING TWICE TO UNDERSTAND IT. With Love /Lovisa***
 
Hi! Over the last couple of weeks my life has turned a bit upside down. At the moment I can't, or even want to, speak about everything that's been going on lately. It's been a real mess, that's all I can say for now. Except for that... Not much has happened in my life since the last time we spoke. This wednesday me, Lovisa and Pascal went to a pool party at Lucas and his brother which was epic. At least as long as I remember the night, but hopefully I had a great time after that as well!
 
 Otherwise... Not much. No shows, and nothing else worth telling. I went for some shopping in Solothurn the other day but that's about it. Except for that it's only work, work, some more work and a lot of thoughts on the future. I'll tell you more about that another day.
 
But until then... Have a nice day!

Mitt jobb

Ibland får jag frågan av vänner och bekanta vad jag egentligen gör på mitt jobb. Jag förstår det. När jag flyttade hit levde jag ännu i tron att ett groomjobb bara innefattade hästpyssel. Ack, så fel jag hade. Här är en bråkdel av mina arbetsuppgifter:
 
1. Göra i ordning hästar till Lovisa och Pascal. Rätt självklar uppgift i detta yrke, men kräver lite planering när man har två ryttare. Kratsa hovar, rykta, fetta hovar, smörja mungipor, borsta man och på med grejer är ungefär det som ska göras.
 
2. Hålla hästarna fina. I detta ingår ryckning + klippning av man, pannlugg och svans, klippning av hela hästen, skötsel av hovar, försök att hålla manarna på en sida, badning, vardaglig skötsel (punkt 1) etc.
 
3. Stallskötsel. Den minst roliga punkten och någonting jag slapp tills ganska nyligen. Mocka, fodra och sopa. Gör som tur är inte detta ensam, utan här har jag hjälp av i första hand Lovisa men ibland även Pascal.
 
4. Stallskötsel 2. Finliret. Ta bort spindelväv, putsa krubbor och vattenkoppar, rengöra galler etc. Skulle nog faktiskt säga att Lovisa är bättre än mig på den här punkten, haha.
 
5. Städning. Ungefär samma som punkt 4 men rör utrymmen som sadelkamrarna, bistron, tvättstugan, täckesytrymmet, pannrummet etc. Min chef är väldigt nogrann med att gården ser prydlig ut och med jämna mellanrum måste dessa utrymmen städas.
 
6. Tvätt. Jag är i huvudsak ansvarig för tvätten här, dvs dels vardagstvätten i form av lindor och schabrak som måste tvättas JÄMT men också tävlingsgrejerna som alltid tvättas direkt efter hemkomst från tävling.
 
7. Mocka ridhus + ridbana. Då Lovisa och Pascal allt som oftast sitter till häst är det min uppgift att hålla ridbanorna fria från otyget som är hästskit. Extra jobbigt när man har hästar som Lisa och Dagata i stallet som skiter ca tio gånger per ridpass.
 
8. Vara hinderpersonal. Ibland hatar jag att jobba i ett hoppstall. Särskilt när jag måste göra samtliga punkter ovan OCH dessutom höja och sänka hinder åt mina ryttare (oftast är det kul dock, jag lovar). Pascal är dessutom en vääääldigt komplex ryttare med mer idéer än vad som går att räkna till, så ni kan ju förstå att det är ett himla rännande med bommar och infångare och allt som kan tänkas finnas i en hinderpark.
 
9. Hålla the one and only väg ren. Här på gården har vi någonting som kort och gott kallas för VÄGEN alternativt THE WAY. Vägen är den mycket ljusa grusväg som löper längs med ena sidan av ridbanan och sammanlänkar ridhus/stall 2 och stall 1. Denna väg blir ibland skitig av smuts från hästarnas hovar. Då måste man snabbt vara där och ta bort smutsen. 
 
10. Kratsa hovar. Hänger, av förklarliga skäl, ihop med punkt 9. För att vägen inte ska bli allt för skitig allt för fort måste hästarnas fossingar rengöras i parti och minut; varje gång hästen ska lämna boxen. Vi har 15 hästar med fyra hovar vardera i träning som dagligen rids, går i paddock, går på laufband och så kanske lite skrittmaskin på det. Ni förstår nog själva att det blir en del kratsande.
 
11. Putsa. Också en rätt självklar del i detta jobb. All använd läderutrustning putsas i slutet av varje dag.
 
12. Gå med hästar till laufbandet. Skrittband/treadmill säger man väl hemma, här säger vi laufband. Varje häst går en halvtimma om dagen och det är mitt jobb att hålla igång det rullande schemat.
 
13. Gå med hästar till skrittmaskinen. Alla våra hästar går inte i skrittmaskinen, men ca tio st gör det och det är min uppgift att se till att dessa får gå på den lilla cirkeln varje morgon.
 
14. Sköta paddockarna och hagarna. I skrivande stund är det 30 grader varmt och Schweiz är totalt fluginvaderat, så dagtid håller vi hästarna inne, men under morgon och kväll ska så många som möjligt ut och in igen.
 
15. Packa till tävling. Aka mitt stora kall i livet. Jag älskar att packa och då särskilt till tävling. Tycker mig ha bra koll på vad som ska med och det trots att Pascal alltid ändrar sig i sista sekund. Alltid. Undantagslöst. Ni förstår nog varför jag helst sköter packningen själv.
 
16. Göra hästarna fina till tävling. Jag knoppar inte alltid även om jag helst hade velat det, men hur som helst så ska hovarna putsas lite extra och manarna ses över en gång för mycket innan de kan gå på lastbilen.
 
17. Hålla lastbilen fin. Efter tävling ska den städas ur och innan tävling ska den packas - alltid prydligt och fint. Ibland måste den tvättas och då är det jag som är framme med högtryckstvätten.
 
18. Motionera hästar. När Lovisa och Pascal inte hinner, om de till exempel är i väg på tävling utan mig, ska jag se till så att hästarna får röra på sig utöver skrittmaskin och laufband. Oftast med lina och longerpisk i handen.
 
19. Leka tävlingsgroom. LÄTT bästa delen av mitt jobb. Om jag bara fick vara på tävling varje dag i veckan skulle jag aldrig behöva gå till en psykolog eller skriva långa, ledsna inlägg i min privata blogg. Göra i ordning hästar, kriga på framhoppningen, hämta startlistor och stå med filmkameran i högsta hugg.... That is what I was born to do!
 
20. Vara kock. När jag kom hit stod våra "stallgubbar" för maten, men när de var hemma över jul blev det min uppgift och sedan dess har jag varit fast med den. Hittills är det ingen som klagat och dessutom tycker jag att det är väldigt roligt att laga mat.
 
21. Handla till bistron. Då jag är le masterchef på det här stället är det så klart också (oftast, i alla fall) min uppgift att se till att frys och kyl är fullproppade.
 
22. Städa upp efter Pascal. Ibland tror jag att man skulle kunna tillsätta en heltidstjänst för bara detta. Förstå mig rätt nu, Pascal är JÄTTElätt att jobba med i den mån att han aldrig skäller (på mig), men... Han är förbannat stökig. Alltid finns det någonting att plocka upp efter honom.
 
23. Förse Pascal med kaffe. Kaffebryggaren i stallet gick sönder för ett tag sedan (jag sprang in i den, jag var jagad = inte mitt fel), och nu måste jag så ofta som möjligt springa upp till min lägenhet och brygga nya koppar för att stilla min käre kollegas koffeinberoende.
 
24. Förse Pascal med cigg. Hahahaha. Egentligen ingenting jag supportar eller gör men i kritiska situationer kan jag behöva hoppa på cykeln och cykla till kiosken två minuter bort för att inhandla ett paket Marlboro Gold.
 
25. Förse Pascal med vatten. Detta är högst ofrivilligt men eftersom min lägenhet är ganska liten brukar jag förvara mina vattenflaskor utanför, och då händer det (typ alltid) att Pascal stjäl mitt vatten...
 
26. Leka ridlärare. Vi har lite "ridskoleverksamhet" vid sidan av allt det andra och är det någon elev som fattar engelska någorlunda... Ja, då är jag Lovisa, proffstränare från Sverige. Hahaha. Eleverna fortsätter dock att komma tillbaka, så helt värdelös kan ja omöjligt vara.
 
27. Åka med Lovisa till Coop när Pascal tycker att Lidl/Migros är bättre (billigare) än Coop. Det spelar ingen roll om jag ska handla själv eller inte; Lovisa kan inte handla själv!
 
28. Svara i Lovisa och Pascals telefoner när det ringer från nummer de inte känner igen... Och jag som trodde att jag var den socialt handikappade i gänget.
 
29. Sova med Lovisa när Pascal är bråkig. Hahahhahahahah. Okej, det har hänt en gång och det låter värre än det var, men jag har blivit ombedd att ta med denna punkt.
 
30. Vakta Dubai när hon står på laufbandet. För att Pascals prinsessa som egentligen är modigast i stallet "inte klarar av att vara ensam"...
 
31. Mata min chefs ponnyer med bröd ungefär hela tiden, eller åtminstone 50 gånger om dagen.
 
32. Vara beredd på att bli väckt vilken tid som helst på natten för att Pascal bestämt att NU ÄR DET DAGS ATT BÖRJA JOBBA.
 
Och så vidare... Och så vidare... Och så vidare... 
 
Låter detta intressant? Sök jobb hos oss redan i dag!

Bildatombomb

 
Basel i mitt hjärta
 
 
Babeigaste babesen there is
 
 
Tidiga tävlingsmorgnar (inte) i mitt hjärta - men ändå
 
 
Nonna @ Bättwil
 
 
Världens bästa Evita!!! Och någon som inte älskar mitt fotande...hehe
 
 
Ihåliga, vackra knoppar @ Coco
 
 
Lisa Lie @ Bättwil
 
 
Världens bästa Evitas jämnårige brorsa, Elduro aka Elton
 
 
FÖRSTÅ hur mitt hjärta brast när jag såg Evita med denna nya accessoar
 
 
Världens bästa häst @ Münsingen

Recap

Ibland påstår jag att jag är smart/begåvad/intelligent/dyl. Tror att jag måste ta tillbaka det nu, för de senaste veckorna har jag förundrats över att folk påpekat att jag "MÅSTE BLOGGA OFTARE!!!!!" när jag själv trott att jag publicerat en massa inlägg här. Nu har förvisso inläggen både skrivits och publicerats - men inte här. Inte första gången det händer och jag börjar ana att jag kanske måste flytta min privata dagboksblogg till ett annat konto, för det här börjar bli jobbigt... Nåväl, tur i oturen är väl att det är de publika inläggen som blir privata och inte vice versa. Hade varit jobbigt. Hehe. Hur som; slänger upp det som felpublicerats här allt eftersom. Må hända att allt inte är up to date men det får ni leva med. 
 
Hej livet, jag tycker om dig. Den senaste tiden har spenderats här hemma, på tävling och i Basel, av vilka i alla fall de två sista hör till saker som gör mig väldigt, väldigt lycklig (det är inte så att jag vantrivs här hemma, inte alls, men ni vet... Vardag). Det har varit stjärnklara nätter på hustak, pannkaksfrukostar, vin, skogsturer till häst, IKEA-lunch, mer vin i solen vid den enorma floden som rinner genom Basel, shopping och en massa annat som ger livet lite extra guldkant och får en att orka med allt trots att sömn är någonting som helt bortprioriterats.
 
Jag mår oförskämt bra, helt enkelt. 
 
På tävlingsfronten finns också en del att berätta. Sedan senast har jag varit med Pascal i Bättwil x2 och Münsingen x2, och med Lovisa i Müntschemier. I Bättwil hoppade Dagata, Nonna och Elton första dagen och Lisa samt Evita andra dagen. Elton var helgens stjärna med felfri debut i 120. I Sverige "ska" ju femåringar gå 120, medan här går 5-årsklasserna snarare i 110-115, och då allt är betydligt mer tekniskt här än hemma får man säga att det var riktigt bra gjort av lillkillen.
 
Samma vecka hoppade Lovisa La Spezia och Coco i Müntschemier, som är min favorittävlingsplats och också det stället vi varit på flest gånger. Fina tävlingar som alltid, den här gången var det dessutom EM-kval för junisarna och YR, så det var mycket fint folk på plats... Därefter har vi bara varit i Münsingen där Pascal hoppade La Spezia, Coco, Dubai och Linette första dagen och 5-årsmaffian aka Evita, Elton och Lisa andra dagen. Linette och Coco hade två topp 6-placeringar och Dubai hade en jättefin runda, så första dagen var en mycket bra dag på jobbet. Andra dagen var Lisa bäst i gänget, hon hoppar bara bättre och bättre vilket så klart är roligt. Evita hoppade så klart outstanding som alltid men hon är fortfarande lite spooky. Det kommer, det kommer!
 
Annars vet jag inte riktigt vad som finns att säga... Maria har åkt hem till Sverige och lämnat mig åt mitt öde och dagen då hon åkte var VÄLDIGT sentimental. Vi fick dessutom två avsked då hon missade sitt flyg första dagen... Och jag som hatar avsked; nu fick jag två, haha. Som tur är så lär vi ses nästa gång jag åker till Sverige! På tal om Sverige så har Lovisas familj här och om detta finns att skriva 1. kul med svenskbesök och 2. jag får nog hälsa eftersom att jag vet att de läser min blogg, haha!
 
Så mycket mer har jag nog inte åt er denna gång... Tschüüüüsssss