Sunday funday

Howdie. Hoppas att ni lever life och har det fint trots att vädret i Svea verkar lämna mycket att önska. På tal om väder... I går hade vi det värsta åskovädret jag varit med om här. Det brukar åska en del om nätterna men i går var det fullt jordens undergång-väder mitt på förmiddagen. Skulle ta in hästarna från skritten när det plötsligt SMÄLLER så att marken skakar och allt bara blir violett... Då var man inte kaxig. Sedan kom en likadan knall när vi väl var inne i stallet igen. Usch. Ingen var vidare sugen på att jobba vidare innan ovädret gett med sig, så vi åt lunch (vid nio...) och gick och sov i ett par timmar. Sedan dess har det varit fortsatt 30-ish grader och dödsvarmt ute... Ge mig en sval havsbris och ljudet av fiskmåsar, snälla...
 
Sedan senast har vi varit på tre tävlingar; La Chaux-de-Fonds (samma som jag skrev om senast), Avenches och Lyss. Til LCDF hade vi med oss Evita, Lisa, Zo, Nonna och Dagata. Evita stod för sina två första nollor och var så himla duktig. Hon blir bara bättre och bättre. För Lisa var det tävlingsdebut och även om hon hade några bommar med sig var det ändå en debut som bådade gott inför framtiden. Zo och Nonna var placerade i båda sina starter, trots en smärre groommiss som innefattade fel bett... Hehe.
 
I Avenches var jag inte med, men våra tre femåringar Evita, Elton och Lisa startade. Evita var felfri i sin klass och av vad som gick att se på filmen var det hennes bästa runda so far. Fina, fina häst ♥
 
Sista tävlingsdagen var i fredags då vi var i Lyss på Niklas Schurtenbergers ställe. Galet varmt men som tur var en förhållandevis kort dag... Coco, La Spezia, Dubai och Linette gick. Coco och Lovisa var placerade i första rundan som jag tycker var deras bästa tillsammans hittills! På kvällen åkte vi tillbaka för att se sista klassen samt för att äta och dricka lite. Trevligt att komma ifrån gården utan hästarna ibland ;-)
 
I dag är jag ledig, ska iväg till Basel sen. I morgon blir det jobb som vanligt och sedan gör vi väl förhoppningsvis någonting kul på kvällen eftersom Maria lämnar oss på tisdag... Resten av veckan består av tävlingar i Bättwil, och Müntschemier där det är kval till EM för JR och YR!
 
 
Världens finaste 5-åring
 
 
"Posa som X!!!!" + Dagata
 
 
Nonna
 
 
Zo Snel
 
 
Baddags för vita faran
 
 
140n i Lyss
 
 
Marre
 
 
Party people
 
 
Lite för lekfull bebis i behov av barnvakt

Maria ville att jag skulle ha Barack Obama som rubrik (eller så frågade jag henne om jag kunde ha det) så nu har jag det och det får ni leva med

Hola, hej, privjet, hello och allt sånt där! Ägnar mig åt en av mina favoritsysselsättningar, den där sysselsättningen som kallas lunchrast, och kände att man kanske skulle hinna blogga också?! Sov trots allt nio(!!!!!!!) timmar i natt och är för en gångs skull hyfsat utvilad. OTROLIGT!
 
I går var vi i långt-franskt-namn-som-jag-varken-minns-eller-kan-stava-till på tävling med fyra hästar. Spezi, Dubai och Linette gick 120-125 och gjorde det bra. Dubai var, som vanligt, nolla i båda sina rundor. Linette hade ett ner ett första och vann, som vanligt, andra klassen. Spezi hade en jättefin runda (eller ja, jag såg den inte men med tanke på hur glad Lovisa var efteråt får jag anta att den var fin!) i första och ett ner, men en bra runda, i andra. Coco och Lovisa startade 130-135 vilket var debut för dem, och de levererade en JÄTTEfin runda (nolla och placering!) i 130:n och... En lite vild 135, men det är så det kan gå när turbo-Coco får ett vanligt tränsbett i munnen, haha...
 
I morgon har vi tävling igen. Samma ställe men då med Evita, Lisa (tävlingsdebut!), Zo, Nonna och kanske Dagata. Blir trevligt, och framför allt inte lika tidigt som i går då jag var uppe vid halv fyra... Nog för att tävlingarna är det bästa jag vet, men även jag har gränser för hur tidigt jag orkar gå upp. Tro det eller ej!
 
Annars då? Dödsvärmen har försvunnit och bytts ut mot behagliga 23-ish grader. Tillräckligt varmt för att jobba i shorts och slippa dunväst, men inte tillräckligt varmt för att stekas till döds om dagarna. Perfekt. Såg, till min stora lycka, att vädret inte var någon höjdare i Falsterbo. På tal om väder, liksom... Behöver jag ens säga hur mycket det suger att inte vara där när man ser VARENDA MÄNNISKA PÅ DENNA JORD uppdatera sina sociala medier om Falsterbo/Visby/Båstad?
 
Försöker hitta lite roliga konserter här i Schweiz men det verkar vara en smärre omöjlighet. Hade biljetter till Mando MEN kände att all lust till det försvann när Gustaf lämnade bandet. Noel Gallagher spelade i St. Gallen men det var lite väl långt bort och 5SOS missade jag totalt... I övrigt verkar Schweiz vara landet som alla musikgudar glömde, tillsammans med typ... Finland? KUL!!!
 
MEN hörrni, nu ska jag jobba. Ha d gott, som allas vår favorit-Glenn skulle sagt.
 
 
Så här fint är det typ ÖVERALLT i Schweiz (eller i alla fall när man hänger i Jura-bergen)
 
 
Så vår lastbil har ingen sadelkammare...
 
 
Jag, Limpan och mina nya nailz
 
 
Glad Cocopops och gladare Stintzing
 
 
Racer-Limpan
 
 
Spezi
 
 
KINESLIGAN
(obs ni förstår inte hur kul detta är men Linette ÄLSKAR att mysa så hon "attackgosar" dvs kastar sig över en (eller i detta fall; min telefon) och trycker fast en med mulen så att man inte kommer nån vart, och sedan kisar hon som på bilden så att hon ser ut som en glad kines...haha)

ÄLSKAR

 
Maybe only the lonely knows when love is real ♥

Sjätte juni tvåtusenfemton

Hej bloggen. I dag är det en svag Lovi som skriver. Har på riktigt haft en skitjobbig vecka, på alla sätt. Skyller på vädret, vilket man kanske inte får göra när det är strålande sol och så där; men över 35 grader i en vecka? Kom igen... Dessutom har vi ändrat våra jobbtider, då det inte går att jobba dagtid, så jag startar mina dagar vid 04:30 numera. Knegar på fram till lunch och sedan jobbar vi ett par timmar på kvällen också. Toppen då det är för varmt både för oss och hästarna att arbeta efter lunch, men segt för att jag inte kan sova på dagarna = får aldrig mer än fyra-fem timmars sömn per natt.
 
Jobbighet nr 2 är att min nacke beslutat att starta fullskaligt krig mot mig igen. Har så jävla ont hela tiden och INGEN förstår. Tidigare somrar har det blivit bättre med värmen men inte i år, och det är så himla jobbigt. Vill inte ha det så här. Vill bara ha en hel och stark kropp som låter mig sova om nätterna och som inte gör ont av precis allt, allt, allt. Som inte tvingar mig att bli en tråkig och sur person som hela tiden vill vara själv i ett mörkt och tyst rum.
 
Tack för att jag fick klaga lite hos er. Vi var på tävling i Eiken i går och det var lite vad som fick bägaren att rinna över... Hade bara sovit tre timmar natten innan dagen innan tävlingen, och då var jag klar i stallet först vid tolv. Sedan tog det väl timmen att varva ner, och sedan kunde jag ändå inte sova för att det var så varmt... Gick och la mig i lastbilen och till slut somnade jag... Efter 45 minuter ringde väckarklockan och då var det bara att kriga sig upp för att fodra och fixa det sista innan vi rullade med sex hästar till tävlingen.
 
I Eiken var det mellan 35-38 grader i skuggan, och jag kan i princip räkna på en hand hur många sekunder jag spenderade i skuggan den dagen... Vi var ändå två hästskötare med eftersom Maria är här nu vilket är en oerhörd lyx, men det var ändå fullt upp och eftersom jag hela tiden höll häst/broddade häst/sadlade häst/stod på framhoppningen fanns det absolut ingen tid för varken skugga, solskyddsfaktor eller vätska... Såååååå, ni kan ju tänka er hur det gick för Ms Värmekänslig? Värmeslag deluxe. På vägen hem började jag FRYSA som ett as, skakade, var yr och mådde nåt så djävulskt illa. Har mått skit sedan dess... Kräkts hela natten trots att jag i princip bott i min dusch för att kyla ner mig, och lyckades sova till 16 i dag. Snacka om slut som människa... Det är tur att jag vanligtvis älskar mitt jobb, haha...
 
I dag har jag alltså inte gjort ett piss, men ska i alla fall i väg och fixa naglarna i kväll. Since det var ett tag sedan jag skrev någonting här får jag väl, som vanligt, ta och catcha up lite. Tre tävlingar har vi hunnit med: Estavayer, Bern och Eiken. Både Estavayer och Eiken var på gräs vilket jag HATAR med Estavayer var i alla fall otroligt vackert. Hade med oss La Spezia, Dagata och Linette med lite stolpe ut hela dagen. I Bern var det promotion-klasser och där gick våra femåringar Evita och Elton. Evitas andra tävling i livet och hon hade några ner då det var TITTIGT men hon hoppade, som alltid, väldigt bra. I Eiken stod Linette för en seger i sista klassen, Coco var felfri i båda sina, Elton tog sin första placering och de sista tre (Nonna, Zo & Dagata) hade lite oflyt, men hoppade bra.
 
En vecka hade Maria och jag stallet själva vilket flöt på bra, vi var ute och drack drinkar ett par fina sommarkvällar och träffade sjukt nog en svensk som också bor här i Solothurn. Vad är oddsen på att man, när det i princip inte finns några bord lediga, hamnar bredvid en landsman som när man sitter och pratar svenska, frågar vart vi är ifrån?! Så sjukt. Fick i alla fall en ny vän och på lördagen tog han med oss + Lovisa & Pascal på Märetfest som är en stor happening här i Solo. Hela centrum stängs ner och det är barer och fest precis överallt. Hade skitkul!!
 
Ja, annars är väl livet som vanligt ungefär. Mycket jobb och en del dötid vid poolen. Har lyckats få lite fin bränna även om jag mest är röd, haha. Ramlade även ner i floden här om dagen, på tal om oflyt, och dagen innan krockade jag med cykeln... DET GÅR BRA NU. 
 
Men nu ska jag försöka att klä lite kläder på min bräna kropp, och se om det går att rädda i alla fall ett par timmar av denna misslyckade dag. Wish me luck.