Förra veckan

Ja, men då så. Det är ju trots allt måndag och jag är (halv)ledig och då kanske man skulle ta och plita ner ett litet inlägg, eller vad säger ni? Jobbade så djävulskt mycket (vi snackar dagar från 05 till 21) förra veckan och har dessutom gått och blivit sjuk, så den lilla ork jag haft kvar när jag varit klar i stallet har helt enkelt fått gå till att typ... Bre mackor och koka te. Att min lägenhet ser ut som kaoz och att jag inte fått i mig ett vettigt mål mat utöver lunch, det är en annan femma. Jag är verkligen ingen energisk person i vanliga fall, så jag är inte direkt tjejen som tar ut mig i onödan och således visste jag inte innan denna vecka hur det känns att vara så trött som jag varit de sista dagarna... Brukar normalt sett bara bli trött i huvudet men nu har jag knappt kommit upp ur sängen om morgnarna för att kroppen inte lydit. Sjukt...
 
Fick hur som helst en ledig eftermiddag i går och i dag är jag ledig fram till lunch. Sov från 13-18 i går och i natt sov jag väl från 22 och vaknade vid 10... Rätt välbehövligt. Lovisa och Pascal är i Österrike för att uppdatera vårt hästmaterial lite (Undercover flyttar och vi får hem en sjuåring) så därför jobbar jag lite i dag också. 
 
Vad som hänt sedan sist är så klart framför allt att STEVE VANN VÄRLDSCUPFINALEN!!!!! Men det hade jag tänkt tillägna ett eget inlägg, hehe... Får återkomma med det. För vår del har vi varit och tävlat i Neuendorf och Delemont, och Lovisa har tävlingsdebuterat efter sin olycka! I Neuendorf hade vi ingen toppdag; en del fyrafelsrundor blandat med några nollor. Den tävlingens guldstjärna går till Dubai som hoppade strålande. I förrgår var vi i Delemont uppe i Jurabergen med fyra hästar, och där hade vi en mer lyckad dag! Aristo vann sin ena klass, Spezi var trea, Nonna femma och Elton åtta. Duktiga hästar (och ryttare, så klart haha)! 
 
I morgon kommer Camilla hit vilket ska bli JÄTTEKUL. Har ju inte haft något besök från Sverige än och Milla har jag inte träffat sedan vi var i USA för ett år sedan, så det ser jag fram emot. Älskar spontana människor, och detta var helt oplanerat, haha... I veckan har vi även tävlingar i Yverdon innan några tävlingsfria veckor (buhu) väntar.
 
Nu ska jag ner och jobba, vi hörs när vi hörs friendos! X
 
 
Världens gulligaste häst!! Sagt det förut och säger det igen.. Hade Kakan varit människa hade jag gift mig med honom haha
 
 
Klippkonst...
 
 
 
HAN VANN <3
 
 
... Så jag bakade tårta.
 
 
Hon är tillbaka!
 
 
Trailerhäng i brist på lastbil.
 
 
Elduro, 5 yo by Eldorado - Lord Z
 
 
Spezi 3a (det var alltså ponnytävlingar efter hästarna...haha)
 
 
 
Vinnar-Aristo
 
 
Rosett i franska delen vs rosett i tyska delen.......
 
 
Och så världens bästa Evita som körde lite frukost på sängen

Friday

Och bara för att jag sa till mamma att "jag blivit så duktig på att uppdatera bloggen" är det väl rent självklart att den där finfina uppdateringsfrekvensen sköt rakt ner i backen i stället för upp i himmelen. Nästan en hel vecka har det gått sedan vi hördes sist, så jag tänkte göra det enkelt för mig och sammanfatta de här dagarna lite i punktform.
 
# Sista Etter-veckan är över och samtliga pollar har levererat bra resultat. I tisdags stod Dubai och La Spezia för varsin nollrunda, varav en sjätteplats för Spezi var toppnotering. På onsdagen hade vi med oss Cassanova och Linette som båda två var felfria och placerade i båda sina starter. I går, torsdag, var bara Coco med och levererade, så klart, ytterligare en nollrunda. Nästa vecka åker vi till Neuendorf och Delemont, och då ska även Lovisa starta för första gången sedan hennes olycka! Mer att göra för mig, men jag klagar inte. Skulle lätt kunna grooma åt 17 ryttare med tio hästar vardera om det innebar att jag fick vara på tävling hela tiden ;-)
 
# Och angående tävling så har ju WC-finalen (eller finaleRNA om man nu ska räkna med dressyren...) i Vegas dragit igång. I morse ringde klockan vid kvart i fyra då det var dags att bänka sig framför FEI TV för att heja på Steve och Douglas. Gick ju rätt bra, ändå! Steve var femma och Douglas hade dessvärre ner sista hindret, men hamnade ändå på övre halvan av resultatlistan vilket är klart godkänt i min bok! Mer än godkänt får även unge herr Allen som var i topp med sitt fina Kannan-sto. Herregud, säger jag bara. Hade det inte varit för att jag följt honom sedan han red ponny och vet hur sinnessjukt begåvad han är hade jag varit helt chockad, haha.
 
 
# Vilken tur man har, ändå, som sett till att omge sig av människor som är så HIMLA duktiga på att mota bort vartenda liten uns av hemlängtan man kan tänkas bära på. Saknar inte Sverige alls för tillfället.
 
# I förrgår hade vi grillkväll här på gården vilket var supertrevligt. Livets godaste rödtjut + grillat är en ganska oslagbar kombo, speciellt när de ackompanjeras av folk man tycker HIMLA mycket om, 20 grader varmt klockan åtta på kvällen och en påträngande känsla av att det här är hemma nu.
 
# I går var jag ute och åt med Lovisa och Pascal och om grillat var nice så kan jag säga att skaldjur var ÄN mer nice. Man är ju trots allt från (((typ))) Göteborg.
 
# Sa ju att jag inte saknar Sverige men HERREGUD VAD JAG SAKNAR CHALLE. Saknar att pussa på en högst motvillig liten herre som ser ut som ett litet fluffigt moln och som aldrig, aldrig, aldrig skulle komma på tanken att en skugga på marken eller lite vind kan vara farligt. 
 
# Jag vet inte hur man gör när man handlar... Vet inte om det är helt rimligt att lägga 5000 svenska i månaden på MAT, och då ska det tilläggas att jag äter...typ ingenting. Lunch får vi ju på jobbet och på kvällarna är jag oftast för trött för att äta mer än lite kiwi och banan. Så ja, 5000 spänn på frukost?! Vet verkligen inte hur det går till, haha.
 
# Stanley Cup har ju, äntligen, dragit igång och jag kände att det förtjänar en liten notis trots att jag knappt har någon tid alls för hockey i mitt liv. Försökte se första matchen mot Isles men mitt internet är så JÄVLA dåligt och hur mycket jag än älskar Caps känns det inte värt att sitta uppe till fyra och se en laggig stream när klockan ringer vid sex och man har en elva timmar lång arbetsdag framför sig...
 
# Och på tal om sömn så är det precis vad jag ska ägna mig åt nu. Klockan ringer vid fyrasnåret även i dag då det vankas del två av WC-finalen. Fy fan, blir ett nervvrak bara av att tänka på det. Det är synd att man ska älska sport så mycket för snacka om att det TÄR.
 
 
Smoothie-galningen inom mig fick nytt liv efter att jag köpte en mixer. Och NEJ, några äckliga, slemmiga och gröma smoothies är det inte tal om. Sånt utsätter jag inte mina smaklökar för. Punkt.
 
 
Ännu mer färgglatt: påskgodis från världens bästa daddy!! (Och nu vet ni ju precis vart ni ska skicka presenter i fortsättningen, GUD SÅ BRA! Böcker från The Book Depository och typ... svenskt godis går alltid hem. Så att ni vet, liksom).
 
 
Min bästa bästa bästa.
 
 
Flugis! Som har börjat ridas och är så HIMLA duktig. Kan nog bli nåt bra av henne, med!
 
 
4-årigt inridningsprojekt nr 2 (egentligen nr 1...), Leipzig. Världens gladaste, snällaste, modigaste, klokaste och mest ambitiösa lilla kille. Finns inte ett ont ben i den hästen.
 
 
Nu när plusgraderna varit på besök har gräshagarna haft premiär till de fyrbentas stora lycka. Till min stora lycka körde samtliga ner mulen i gräset direkt utan att dansa omkring som vildar. Eller ja, alla utom en, då. Evita skulle så klart ge sin tjänare en smärre hjärtattack genom att vara dramaqueen och bocka runt som en dåre...
 
 
Bebis-Lilli aka tjuren Ferdinand som är helt omöjlig att leda då hon hela tiden SKA gå in i alla träd som kommer i hennes väg, och sedan är hon omöjlig att få bort från dessa.
 
 
Min nya lilla kompis som fick namnet Steve. Räddade livet på honom och två av hans vänner när de kamikazat sig in i stallfönstren...

Alex Gaskarth

Söndag

Har absolut ingenting att skriva, men det är väl som vanligt det. Brukar rinna iväg på över 2000 tecken ändå, som bekant. Hur som helst. Sommaren har kommit till Schweiz och i dag har jag i princip känt mig som en strippa, så lite kläder har man kunnat ha. Touchat 20-strecket hela dagen och nu på kvällen var jag nere och nattade mina bebisar i bara shorts och tisha utan att frysa ett endaste dugg. UNDERBART.
 
I dag har jag, som vanligt på söndagar, gjort hela stallet. Är SÅ glad över att jobba på ett ställe där det inte är mockning varje dag, men att göra det en dag i veckan är helt lugnt. Tycker till och med om det. I alla fall när man inte behöver ha 20 lager kläder och ändå fryser ihjäl...
 
I går var jag själv i stallet då Lovisa och Pascal var i väg på annat. ~20 hästar skulle aktiveras och ni kan ju tänka er vilken tid det tar när man är ensam. DOCK tycker jag att det är underbart att vara själv i stallet ibland, för även om det blir mer att göra får man ändå mer tid till småsaker som att fixa manar etc när ingen helt plötsligt ropar på en och behöver ens hjälp... Haha.
 
Annars har jag inte mycket att komma med. Lever fortfarande på att jag träffade Steve (asdfghjkl) i torsdags, hehe. Har blivit sjukt duktig på att komma ut och röra på mig efter jobbet även om det går segt som bara den pga handikappad. Nästa veckan är sista Etter-veckan. Lite sorgligt. Vår lastbil är fortfarande trasig, förresten. 
 
NEJ. NU SKA JAG SOVA. HA D.
 
 
Efter allt som varit med Madam har jag lovat mig dyrt och heligt att inte förälska mig i någon mer häst. Sedan kom denna lilla donna in i mitt liv och det går inte en dag utan att jag har fjärilspirr i magen och ett hjärta som gör dubbelslag av bara tanken på Henne. Älskade Evita.
 
 
Och när vi nu ändå är så kärleksfulla... HUR BRA ÄR INTE DENNA MAN? Placerad i fyra av fem starter samt trea i GPn i Paris denna vecka!!

Random Q & A's

What did you do yesterday? Jobbade + handlade och inte så mycket mer.
Whats a fact about the last person you kissed? Räknas a kiss on the cheek eller, för annars minns jag inte. Hahaha. (OBS pga längesen inte pga minneslucka). Och i så fall... Han är olympisk mästare ;)))))))))))))))))))))
Something you really want right now? Ha fotmassage. Skoja. Hatar massage. Men hade vart nice om fossingarna kunde sluta göra ont.
What were you doing an hour ago? Jobbade, stängde väl stallet eller nåt.
If you could seek revenge on someone would you? Nah. "Prove 'em all wrong" är nog för mig. Behöver inte hämnas.
How long have you liked the person you like? Det blir so obvious om jag svarar på det så vi skippar den, va...
Does any part of your body hurt right now? Vart har jag inte ont, är ju frågan? Nacke, axlar, HÖFT och fossingar är DÖDA.
Did anyone see you kiss the last person you kissed? Ja, Lovisa och Pascal och de tyckte att det var jätteroligt <3333 Det gjorde jag också. Så här i efterhand.
Can you recall the last time you liked someone? Always and forever :pPpPPpPpP.
Are you happy with the way things are going? Jaaaaaadå. Oftast. Man kan inte få allt här i livet men oftast ÄR det faktiskt bra. Lovar.
Would you ever get a tattoo? Nej för helvete.
Do you think you will be in a relationship 3 months from now? HAHAHHAHAHAHAHAHAH. HAHAHHA. No.
Are you attracted to the last person that kissed you? Hahhahahha ne. Inte på DET sättet i alla fall...
Who was the last person you talked to on the phone? Lovisa.
Who was the last person you talked to in person? Chefen.
What plans do you have for tomorrow? Jobbbbbbbbb. 
Has a friendship ended recently that you wish had not? Recently och recently. Det har gått ett par år nu.
What are you listening to right now? iTV News rullar i bakgrunden.
What happened at 9:00 am today? JOBB. Tror att jag longerade Leipzig eller Shutterfly vid den tiden.
Ever given your ALL to someone who walked away? JA. Ångrar det.
Have you ever kissed the last person you texted? Nej.
Do you and your last ex hate each other? Nej. Har ingen kontakt heller, för den delen.
What are you afraid of? SPINDLAR. Nålar. Att folk (hästar!!) jag älskar ska dö.
When was the last time you were sick? Vet inte riktigt. Hade dödens magkatarr och spydde som en gris för någon vecka sedan om det räknas?
Are you one of those people who are always cold? Jaaaaaaaaaaaa. Fryser JÄMT.
Where are your biological parents? Alingsåsen.
Do you have any summer plans yet? Sverigeeeeee. Förhoppningsvis Burghen. Tävlingar. Osv.
Do you tend to waste a lot of money? SKOJA INTE. Vet inte vart alla mina pengar tar vägen.
What did you last drink? Kaffe.
Last thing that you said out loud? "Ich habe kraftfutter gegeben".
Do you have trust issues? Jodå.
Do you think this year will be better than the last? Det är redan det. Inte så jävla svårt dock då jag hade två bra månader på ett helt år i fjol.
Have you ever regretted kissing someone? Vem har inte gjort det någon gång...
Have you ever gotten a speeding ticket? Neeeej. Vilket är ett jävla mirakel egentligen.
What are you doing? Detta, och detta endast.
Are you a jealous person? Nja. Sunt avundsjuk möjligen.
Do you think age matters in relationships? Till viss del, självklart. När en 60-årig gubbe har en 20-årig tjej förstår nog alla att det bara är sjukt, men mer normala åldersskillnader... Nej. 
When was the last time you got a haircut? Minns inte.... Hahhaha. Måste hitta en frisör här i Swizz.
Do you know anyone that smokes weed? Jä.
Who is the last person you rode in a car with? Bil vet jag inte?! Om lastbil räknas så Lovisa och Pascal. Mest troligt samma om vanlig bil också, haha.
What is one thing you’d love to happen tomorrow? Att dagen går fort som fan.
Did you sing at all today? Ja. Sjunger ofta jättevackert när jag är själv i ridhuset.
Do you look more like your mom or your dad? Svårt??? Tittar jag på bilder från när jag respektive mamma var små är vi SKITLIKA men annars tror jag mer pappa? Även om han har jääääättemörkbrunt, tjockt hår och jag är en blond Gollum, haha.
Where will you be 2 hours from now? Asleep. Förhoppningsvis.
Are there any stressful situations in your life? Hela mitt liv är synonymt med stress för tillfället.
Are your lips chapped at the moment? Ja.
What time did you wake up? 05:30.

Bäst just nu

 
Efter att ha lyssnat på Värvet-intervjun med Gustaf Norén kan jag villigt erkänna att jag inte bara älskar de två yngsta bröderna Norén (=Sugarplum Fairy) utan även storebrors Mando Diao (som jag verkligen, av någon jäva anledning, försökt hålla på behändigt avstånd) och Caligola. ADDICTED.

Kan nu dö lycklig

I mitt liv finns det tre personer som jag håller lite över alla andra. Tre personer som står över övriga hjältar, tre verkliga förebilder och idoler som jag avgudar och beundrar av hela mitt hjärta. Nummer ett av dessa är, förstås, Sasha. Han är min Gud, han är verkligen det. Bakom honom finns dels Paul McCartney, dels Steve Guerdat. Dessa tre herrar håller jag på en väldigt hög piedestal och hur mycket jag än älskar t ex Jake Bugg, Alex Turner, Keith Richards etc kommer de aldrig riktigt i närheten av dessa tre.
 
I går hade jag äran att träffa en av mina tre största förebilder. Ja, faktiskt min största förebild sett till att han är den enda av de tre jag beundrat för att han gör någonting jag själv sysslat med. Okej. Nu till saken. Jag kommer att låta skittöntig hur mycket jag än försöker svepa in det, MEN JAG ÄR SÅ JÄVLA GLAD ATT JAG HÅLLER PÅ ATT SPRICKA FÖR JAG TRÄFFADE STEEEEEEVE!!!!!!!!!!!!!!!!

Så. Hehe. Rodnar lite över min barnsliga förtjustning här, men jag är verkligen genuint jävla överlycklig över det här. Jag visste väl i och med Schweiz-flytten att jag förr eller senare skulle springa in i honom, men det kom så oväntat att jag inte riktigt vet vad jag ska säga. Hahahaha. 
 
Vi stod utanför lastbilen efter sista klassen, jag höll UC och Lovisa höll på att sadla av när jag plötsligt ser en vääldigt välbekant ryggtavla. SLÅR Lovisa och bara "TITTA TITTA!!!!!!" som en tvättäkta fjortis på Justin Bieber-konsert. Vad som inte ingick i min plan var att Lovisa ju är bekant med min älskade Steve, så hon fick så klart honom att komma fram och hälsa på hennes Steve-älskande groom (vilket är ungefär vad hon och Pascal presenterar mig som för alla som har minsta anknytning till Steve...haha). Och ja... Jag tar tillbaka allt ont jag någonsin sagt om detta sydeuropeiska fenomen som kallas för kindpussar, så att säga. HAHAH. Inte mitt stoltaste ögonblick, med hästdregel över hela mig och min stora idol ståendes en halvmeter från mig. Där och då var jag tolv år igen, med ett leende från öra till öra, ett leende som fortfarande inte tvättats bort...
 
Så JA. Bra jävla dag. Höll på att dö både en och tio tusen gånger. Herregud. Måste låta helpatetisk nu men det får ni ta. Tänk er själva att ni skulle få träffa någon som ni AVGUDAT sen ni var tolv. Sjukt. SJUUUUUUKT. Sockerdricka i hela kroppen när jag tänker på det-sjukt.
 
Tävlingarna då... Lite stolpe ut, får man väl säga. Coco levererade en nolla + placering i första klassen, men resterande tre starter var väl inte allt för mycket att hänga i granen. Undercover hade ett ner i andra rundan som annars var bra, och båda hästarna hoppade stora vattnet, så helt värdelöst var det kanske inte, ändå. Hann dessutom utväxla både ett och två ord med min kära Swizz-vapendragare Sofia. Dessvärre var det lite för stressigt och dålig timing för att vi skulle hinna med så mycket mer, men sånt är livet!
 
I dag har... Jag mest varit upp över öronen lycklig över gårdagen. Haha. Klippte Shutterfly och har varit och handlat, annars har jag nog inte gjort någonting speciellt. Fredagar är vilodagar från allt vad sjukgympa och träning heter, så det enda jag gjort nu i kväll är att inviga min nya smoothiemixer. Lycka. 
 
PEACE.
 
 
Suddig Linette hoppar kvällsklassen på onsdagen
 
 
Lastbilden gick alltså sönder...
 
 
Pascal och Undercover. Tror inte att det framgår hur jävla stor den här hästen är men han är ENORM. Jag är nästan 180 och har är ändå en bit högre än vad jag är lång... Dock lika snäll som han är stor, lilla jätteponnyn ♥
 
 
Home sweet home
 
 
Så här fint har jag det på mina prommisar, och då är detta ändå den minst fina sidan, haha...

Live från Müntschemier

Hej! Sitter i skrivande stund i trailern (vi har fortfarande inte hittat lastbilsnyckeln...) och passar Cassanova som tycker att det är VÄLDIGT hemskt att vara själv. I går var det samma visa fast med Dubai, så jag bli van, haha.  I dag står vi dessutom så nära framhoppningen att jag kan se Pascal och Linette hoppa fram. Man får vara glad för det lilla!
 
I går var vi alltså också här hos Etter, fast då med La Spezia och Dubai som båda var felfria i båda sina starter. Spezi var till och med placerad i sina starter, vilket ju är rätt stora framsteg från förra veckan då hon mest bara var livrädd. 
 
Nu har vi just kommit hit och Pascal hoppas fram försa hästen. Har som sagt vår speedkula Linette samt Cassanova med oss. Tävlingen drog igång vid fem i dag, rätt segt... Enda pluset är att man hinner göra alla hästar innan då, men annars föredrar jag när tävlingarna börjar 12-13. Då hinner man göra en del på morgonen och sedan är man hemma i lagom tid så att man orkar göra annat än att lägga sig och dö i sängen.
 
Träffade förresten en annan svensk groom här förut, eller Lovisa träffade henne och sedan blev det lite svensksnack så klart. Roligt!! Finns som jag nog tidigare nämnt inte jättemånga svenskar i hästsvängen här i Schweiz, så det är lika roligt varje gång man träffar någon.
 
Annars är det väl bra med mig, skulle jag säga. Eller det är väl som vanligt. Lite mörker, det kommer jag väl aldeig undan, men på det stora hela bra. Nu måste jag få. Tschüss!
 
 
Atm

Och det finns dom som hittat på en värld för att slippa leva i den här

Måndag och jag är ledig. Förra veckans bokstavligt talat hemska väder har börjat ge med sig och i dag väcktes jag faktiskt av solen. Eller ja, den sista gången jag vaknade i morse var det på grund av solen i stället för den överjävliga mardröm som plågade mig hela natten/morgonen. Det var en sån där mardröm som inte innehöll en massa overkliga saker utan som faktiskt kändes så verklig att jag hade ångest och mådde dåligt i timmar efter att jag vaknat. Den värsta sortens mardröm.
 
De senaste dagarna har allt rullat på som vanligt. Inga tävlingar i helgen, så jag har passat på att klippa ytterligare några hästar. Annars är väl det enda som sträcker sig utanför vanligheterna att jag hade mitt livs största nära döden-upplevelse i förrgår. Fy fan. Skulle göra i ordning en av våra nya 4-åringar (den som sparkade mig så att jag hamnade på sjukhus...) för longering. Han är väldigt människoskygg men med lite lugn och tålamod gick det bra. Tills jag skulle spänna gjorden... Då får hästen plötslig fullständig panik och jag hamnar i ett hörn av boxen. Har tidigare aldrig varit rädd från marken, men då kan jag med handen på hjärtat säga att jag var livrädd. Trodde verkligen att jag skulle dö där inne då jag två gånger kände vinddraget från hans hovar i mitt ansikte och varje gång jag försökte röra mig mot dörren gjorde han utfall mot mig. Kom i alla fall ut till slut men var minst sagt i chocktillstånd resten av kvällen. Så jävla obehagligt...
 
I morgon drar tävlingarna hos Etter igång igen, dock är lastbilsnyckeln försvunnen så jag vet riktigt inte hur vi ska göra med det... Vi har letat ÖVERALLT efter den i flera dagar men den är spårlöst försvunnen. Dessutom är vår ena trehästars-transport på renovering samtidigt som den andra saknar nummerplåtar... Det som finns kvar är en liten tvåhästars av standardmått då vi har i alla fall två hästar som inte går att lämna ensamma i transporten + att Undercover med sina dryga 180 cm inte får plats i den. Lyckat.
 
Nu ska jag trycka i mig lite jordgubbar och sedan försöka dra mig ut på en prommis i det fina vädret. Har inte kunnat gå utöver jobbet sedan olyckan men tycker att det börjar bli dags att röra lite på fläsket igen. Sedan ska jag ta tillfället i akt och skriva lite roman, känns lägligt nu när hjärtat för en gångs skull känns lite naggat i kanten efter den jobbiga natten och förrgårdagens obehagliga upplevelse.
 
P.S. Angående rubriken: bästa raden ur en himla bra låt som heter "Alla längtar alltid någon annanstans" av Pihlis och Moneybrother. Ni hittar den HÄR och gör bäst i att lyssna på den för den är sviiiiiiinjävla bra. D.S.
 
 
Mina golden girls; Evita och Dubai.
 
 
Ny kollega! Shutterfly, 4 år efter Silvio I. Världens goaste + löshoppar super!
 
 
Fick lite post från The Book Depository = LYCKA.

Fredag

Holaaaa. Bra uppdateringsfrekvens nu, right? Har ju ÄNTLIGEN börjat sova lite bättre, säkert minst sju timmar per natt i stället för max fyra. Därav energin till att göra annat än att ligga apatisk i sängen efter jobbet. Orkar till och med laga mat! Och äta mat! Otroligt.
 
Nackdelen (eller fördelen?) med att jag bloggar lite oftare är att... Det finns ju ingenting att berätta? Hemmadagarna är ofta ganska lika varandra, så att säga. Det enda nya som hänt är att vi äntligen fått hit vårt laufband (vad säger man på svenska? Skrittband? Treadmill?) vilket varit väldigt efterlängtat och givetvis har alla hästarna fått gå på det i dag. En del hade gjort det förr och för andra var det en ny upplevelse, men samtliga utom ett par särskilt vilda ston skötte sig bra. Min bebis, Evita, var så klart en naturbegåvning. Hon gör en aldrig besviken.
 
Utöver det... Not much. Klippte La Spezia på eftermiddagen vilket var extremt välbehövligt då hon såg ut som en fluffig islandshäst. Vi är inne i en ny klipperiod nu och i nuläget är jag nästan halvvägs; har klippt sex hästar de senaste veckorna, har tre av de som går mycket tävlingar som skulle behöva klippas och utöver det sex hästar till som i nuläget inte tävlar men som kommer att behöva klippas längre fram. Tur att man tycker om att klippa...
 
 
Före: Spezi loves drugs
 
 
Efter: Spezi bjuder på sin vanliga kommer-drabbas-av-hjärtattack-närsomhelst-pose
 
 
Dagens fotomodell visar upp nya laufbandet
 
 
Skulle ta en bild på Evita, men så dök stallets store posör upp... SÅ HIMLA SNYGG
 
 
Dagens Evita aka miniöga/långöra

Tävlingsvecka 1: check

Första tävlingsveckan hos Etter avklarad, och nog får man ge hästarna väl godkänt, alltid. I tisdags stod som sagt Coco och Undercover för tre nollor på fyra starter. I går var inte jag med då vi hade så himla mycket att göra med hästarna hemma, klippte bland annat både Coco och UC, varav den siste utan drog!!!! Vi sederar annars egentligen samtliga av våra hästar vid klippning, och jag tycker att det är den bästa uppfinningen som finns, men det är en jävla ynnest när de är så snälla att klippa att man inte behöver göra det. I alla fall, Linette och Cassanova var i väg och hoppade i går och levererade även de tre nollor på fyra starter. Linette var dagens stora stjärna med en femteplacering och en seger!! Sju sekunder vann de med, helt galet med tanke på hur sinnessjukt fort (och bra) folk rider här. Cassanova var liksom nolla i samma klass men inte ens på topp-20...
 
I dag var jag med igen, och vi hade med oss Dubai och La Spezia. Dubi skötte sig lika strålande som förra veckan, hon blir verkligen en helt annan häst på tävling gentemot hur hon är hemma. Hemma är hon lite tung och kanske inte jättekvicktänkt, medan hon på tävling blir het, hoppar otroligt och verkligen fokuserar. Två nollor blev det för henne! Spezi hade som vanligt en smärre hjärttattack, hon är så himla rädd av sig. Dock gör hon alltid sitt bästa och kämpar verkligen, hur rädd hon än är. Får hon bara lite rutin kommer hon nog att bli riktigt bra. I dag blev det lite sämre resultat i första klassen men en nolla i andra.
 
Tävlingar i all ära men just nu är jag ändlöst glad över att den här tävlingsveckan är över. Vi har nog inte haft mer än 6-7 grader någon dag, det har regnat och bokstavligt talat blåst storm. Inte ett jättekul väder att starta utomhussäsongen i, med andra ord... Nästa vecka ska det dock bli sol och lite varmare, behöver jag säga att jag välkomnar det med öppna armar?
 
 
Vi hade jordens sötaste granne på parkeringen i dag!!
 
 
Dubinator

Tävlingsvecka 1: check

Första tävlingsveckan hos Etter avklarad, och nog får man ge hästarna väl godkänt, alltid. I tisdags stod som sagt Coco och Undercover för tre nollor på fyra starter. I går var inte jag med då vi hade så himla mycket att göra med hästarna hemma, klippte bland annat både Coco och UC, varav den siste utan drog!!!! Vi sederar annars egentligen samtliga av våra hästar vid klippning, och jag tycker att det är den bästa uppfinningen som finns, men det är en jävla ynnest när de är så snälla att klippa att man inte behöver göra det. I alla fall, Linette och Cassanova var i väg och hoppade i går och levererade även de tre nollor på fyra starter. Linette var dagens stora stjärna med en femteplacering och en seger!! Sju sekunder vann de med, helt galet med tanke på hur sinnessjukt fort (och bra) folk rider här. Cassanova var liksom nolla i samma klass men inte ens på topp-20...
 
I dag var jag med igen, och vi hade med oss Dubai och La Spezia. Dubi skötte sig lika strålande som förra veckan, hon blir verkligen en helt annan häst på tävling gentemot hur hon är hemma. Hemma är hon lite tung och kanske inte jättekvicktänkt, medan hon på tävling blir het, hoppar otroligt och verkligen fokuserar. Två nollor blev det för henne! Spezi hade som vanligt en smärre hjärttattack, hon är så himla rädd av sig. Dock gör hon alltid sitt bästa och kämpar verkligen, hur rädd hon än är. Får hon bara lite rutin kommer hon nog att bli riktigt bra. I dag blev det lite sämre resultat i första klassen men en nolla i andra.
 
Tävlingar i all ära men just nu är jag ändlöst glad över att den här tävlingsveckan är över. Vi har nog inte haft mer än 6-7 grader någon dag, det har regnat och bokstavligt talat blåst storm. Inte ett jättekul väder att starta utomhussäsongen i, med andra ord... Nästa vecka ska det dock bli sol och lite varmare, behöver jag säga att jag välkomnar det med öppna armar?
 
 
Vi hade jordens sötaste granne på parkeringen i dag!!
 
 
Dubinator